CORONA virus maatregelen

Onze praktijk volgt de adviezen van de overheid om het Covid19 virus zoveel mogelijk te beperken. U zult ongetwijfeld de berichten hierover hebben gevolgd.

Om die reden zijn alle live sessies in Praktijk Reedijk vanaf 16 maart voor onbepaalde tijd gestopt. Maar wij hebben maatregelen getroffen om over te gaan op beeldbellen en zo de therapie tóch door te laten gaan. We doen dat met WeSeeDo, een beveiligde internet verbinding in samenwerking met onze software leverancier. Daardoor is de privacy van de therapie optimaal gewaarborgd.

Wat moet u doen?

U krijgt van ons ruim tevoren een mailbericht waarin staat vermeld dat er een afspraak gepland staat en op welke dag en welk tijdstip. Dat zal de tijd zijn die u gewend was. Als u achter uw PC zit en dit email bericht leest, ziet u in het bericht een knop die u kan activeren om het gesprek te starten. Dat moet u pas doen kort voor het afgesproken tijdstip, want dan zit uw psychotherapeut klaar. Als u die knop activeert zet het programma u in de virtuele wachtkamer. Wij kunnen zien dat u in die wachtkamer heeft plaatsgenomen. En wij kunnen (op de afgesproken tijd) het gesprek starten. U verschijnt dan op ons scherm en wij op dat van u. De sessie kan dan plaatsvinden zoals u gewend bent.

Wat u wel nodig heeft is een PC met camera en microfoon. Sommigen van u zullen bekend zijn met beeldbellen via Skype of Facetime. Wie dat niet is zal er snel vertrouwd mee raken zo leert de ervaring.